Въздушно електротакси ще вози пасажери от Рим до летището. Проектът, наречен

...
Въздушно електротакси ще вози пасажери от Рим до летището. Проектът, наречен
Коментари Харесай

Въздушно електротакси ще вози пасажери от Рим до летището

Въздушно електротакси ще вози пасажери от Рим до летището. Проектът, наименуван VoloCity, който е плануван за Париж и Сингапур, дава обещание да води хората от летището до града за 20 минути, без тапи и с нулеви излъчвания, като се движи с оптималната скорост от 110 километра в час, предава БГНЕС.

Първоначално таксито ще транспортира водача и един пасажер, " до момента в който не стартира да лети изцяло самостоятелно ", когато ще може да поеме двама пасажери, се споделя в взаимното прессъобщение, в което се афишират проектите. За плана на " Фиумичино " е належащо да се разработят " отвесни летища ", които да разрешат на такситата да изхвърчат и кацат отвесно.

В четвъртък в Рим блестящото бяло летящо такси Volocopter беше паркирано на площад покрай фонтана ди Треви, където на любопитните фенове беше разрешено да се качат.

" Щеше ми се да бяха помислили повече за железопътната система, преди да се повдигнат в небето ", споделя 32-годишният Джузепе, който отхвърля да назове семейството си. Все отново той признава: " Това е скок в бъдещето. Говорим за пътешестване до Марс, тъй че това е най-малкото, което можем да създадем. "

Местните медии оповестяват, че цената на плануваното 20-минутно пътешестване от " Фиумичино " до центъра на града е 140 евро, спрямо такси, което коства 48 евро, или пътуващ 32 минути трен за 14 евро. 

Идеята за летящи таксита - вероятно без водачи - се популяризира по целия свят, като част от устрема за понижаване на тапите по пътищата и ограничение на замърсяването. 

The electric air taxi project called VoloCity – which is also planned for Paris and Singapore – promises to whisk people from the airport to the city in 20 minutes, with no traffic and zero emissions, travelling at a maximum speed of 110km per hour.

— Yahoo Singapore (@YahooSG)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР